Собранието ја разреши Катица Јанева

0
1901

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева е разрешена со 102 гласа ЗА од вкупно 105 пратеници. Од 29 пратеници кои им припаѓаат на малцивствата 27 гласаа ЗА разрешување од функцијата специјалната јавна обвинителка.

На пленарната седница не се расправаше за извештајот на Советот на ЈО, туку само за предлогот за разрешување на Комисијата за прашања на избори и имемнувања.

Претседателот на Собранието ќе го испрати решението до Советот на јавни обвинители.

Sobranie-razresuvanje-Katica-Janeva

Коментирај