Со исхрана до убава коса

0
567

Зголеменото опаѓање на косата најчесто е генетска последица, но и користењето на јаки шампони и често миење, како и секојдневно изложување на стрес.  Правилната исхрана и тоа како може да го ублажи опаѓањето на косата и да го подобри квалитетот на влакното. Посветете внимание на работите кои треба да ги преземете за да ја оздравите косата од внатре и да ја направите беспрекорно убава.

  • Конзумирајте зеленолистeн зеленчук.
  • Конзумирајте спанаќ и цвекло 3 пати неделно.
  • Конзумирајте бела риба, 4 пати неделно.
  • Конзумирајте јогурт: Идеална комбинација со бадеми за појадок. Оваа комбинација е богата со калциум, витамин Б и магнезиум.
  • Конзумирајте бело месо бидејќи тоа е богато со цинк кој го подобрува и општото здравјето на човекот.
  • Маслиновото масло и босилокот се клучни прехранбени состојки, кои ги препорачуваме да ги вклучите во исхраната ако сакате да имате здрава и убава коса.

Коментирај