Скопската Зоолошка градина на пролет ќе добие пингвини

0
612

Следната година во Зоолошка градина Скопје за првпат пристигнуваат пингвини. Најавената атракција би требало да биде реализирана на пролет, соопштија од Зоолошката градина Скопје.

Директорот на Зоолошка градина Скопје, Ѓорѓи Галетановски вели дека се надминати небулозните причини поради кои живеалиштето не било изградено на време:

„Живеалиштето е стопирано на половина од градбата. Причините се банални и не смееме да дозволиме она што го очекуваат децата и што  е ветено, да не го видат. Сепак, нашата цел е да направиме европска зоолошка. Во соработка со градоначалникот на град Скопје и некои поголеми македонски компании ќе направиме напори, живеалиштето да биде готово до пролет“, вели Галетановски.

Извор: skopjeinfo.mk

Коментирај