Скопјани на Водно во потрага по чист воздух

0
526

Голем број скопјани викендите ги користат за да се искачат на Водно, барајќи спас од загадениот воздух.

Меѓу нив секако се и оние кои редовно практикуваат да се искачуваат на Водно, кој од навика кој од потребата за здрав живот. Додека едни пешачат, други не се двоумат да ја искористат жичарницата за да се качат што повисоко на планината, па од таму да го набљудуваат градот, кој се задушуваше во прашина.

Иако сме пред прагот на зимата, и имаме ниски температури, тоа не им пречи на скопјани за да се искачат на Водно, барајќи чист воздух за дишење, макар и само за неколку часа.

Коментирај