Сите во сексот се заштитуваат на овој начин, но се срамат да признаат пред другите (ФОТО)

0
1593

Овој облик на контрацепција, познат и како метода на извлекување е честа помеѓу паровите. Поголем дел од паровите ја користат затоа што така им е најлесно и најпријатно.

Кога стануа збор за методите на контрацепција, многумина користат презервативи и пилули. Но, има и многумина кои се потпираат на методите на извлекување. Да, всушност се работи за тоа дека мажите го извлекуваат пенисот пред ејакулација.
Според новите истражувања, таа метода е премногу честа помеѓу паровите. Имено, според податоците добиени со помош на женската апликација за плодност – Glow, дури 18% од жените признале дека оваа метода е примарен облик на контрацепција.

Но, постојат и приказни за жени кои забремениле користејќи ја оваа метода. Без оглед на тоа колку е ефективна, статистките со кои Glow располага, покажуваат дека ова е една од омилените методи помеѓу хетеросексуалните парови.

Извор: taraba.mk

Коментирај