Сите луѓе кои сами заработиле барем 1 милион ги имаат овие 9 навики

0
930

Сите луѓе кои имаат стекнато богатство, почнале од некаде. Нивната трансформација од обични личности до милионери се должи не на последно место на некои корисни навики кои ги имаат. Ова го тврди Томас Корли кој поминува пет години, проучувајќи го секојдневниот живот на 177 богаташи. Еве кои нивни заеднички особини ги открива тој.

1. Милионерите сакаат да читаат. Го прават тоа барем по 30 минути на ден.
2. Тренираат. Повеќето од нив преферираат трчање или возење велосипед.
3. Го поминуваат времето со други успешни луѓе. Бараат пријатели кои се оптимисти, и кои ги поттикнуваат да одат нагоре.
4. Милионерите секогаш ги следат своите соништа и цели, а не оние кои се поставени од нивните родители или партнери.
5. Стануваат рано – барем два-три часа пред почетокот на нивниот работен ден.
6. Имаат неколку извори на приходи, а не само еден.
7. Богаташите не го следат „стадото“. Индивидуалисти се.
8. Имаат многу добро воспитување ја почитуваат етикетата во секоја ситуација.
9. Секој ден поминуваат помеѓу 15 и 30 минути во тишина во размислување и подредување на нивните обврски и цели.

Коментирај