И синот на Мисоски вработен во државна институција – Плата поголема од 500 евра

0
291

Синот на пратеникот Горан Мисоски, Кристијан Мисоски, од 17 пријавени кандидати, бил вработен на конкурсот во Агенција за супервизија на осигурување. Оваа агенција е една од подобро платените државни институции. Таму почетната плата ќе му биде 33.000 денари, а ќе работи како стручен соработник за супервизија, пишува Република.

Не чекал многу за вработување, Кристијан Мисоски дипломирал економски факултет на Американ Колеџ лани во ноември 2018та година, после неколку години неуспешно студирање на Универзитетот Кирил и Методиј. Постои сомнеж за судир на интереси бидејќи Горан Мисоски е пратеник, а Директорот на Агенцијата за својата работа одговара токму пред Собранието.

Денеска Мисоски јуниор почнал на работа во Агенцијата за супервизија на осигурување, а по ургенција на неговиот татко пратеник за да биде побрза работата, пред да се распишат изборите на 8-ми февруари. Токму Мисовски го даде еден од 80-те гласови за Северна и гласаше за промена на името, пишува Република.

Коментирај