Синот на Мира Дизел не ги исполнувал условите за вработување во ЕЛЕМ

0
337

Предметите кои Антикорупциска ги отвори за вработувањата на роднините на функционерите се веќе при крај. Според информациите на ТВ 24, антикорупционерите констатирале неправилост при вработувањето на синот на пратеничката на СДСМ, Мира Стојчевска кој е вработен во ЕЛЕМ.

Според истите извори, синот на пратеничката не ги исполнил условите што биле предвидени со конкурсот за вработување. Неправилности имало и кај дел од вработувањата на другите роднини на функционери.

Според најавата, овие предмети треба да бидат целосно завршени следната недела. Но Антикорупциска ќе ги објави одлуките за десетина дена кога Комисијата ќе биде во полн состав, а не следната недела, зашто тогаш двајца членови на Комисијата ќе бидат службено отсутни.

Извор:Република

Коментирај