Сингапур ќе воведе автобуси без возачи за пет години

0
454

Сингапур има намера да воведе самоуправувачки автобуси во сообраќајот до 2022 година, објави Министерството за транспорт на земјата.

Земјите ширум светот го поттикнуваат развојот на автономната технологија на возилата, а Сингапур се надева дека ќе го зголеми бројот на корисниците на јавниот превоз за кој се предвидени измените односно автобусите без возачи.

Според соопштението, само-регулирачките автобуси ќе се движат по патишта со помал интензитет, а распоредот ќе се усогласи со автобусите со возачи.

Expres.mk

Коментирај