Силјановска: Нема чекорење напред со згазено национално достоинство

0
214

Дали е време да се биде само сведок на настаните или пак да се биде целосно одговорен и активен учесник во донесувањето на одлуките за сегашноста и иднината на Македонија, прашува професорката Гордана Силјановска Давкова.

Нема промени на подобро без визија и одговорно лидерство, нема европски вредности и реформи без знаење, стручност и компетентност, нема развој без стратегија и стратези, нема национално единство без дијалог и меѓусебно разбирање, нема чекорење напред со згазено национално достоинство,пишува професорката на „Фејсбук“.

Извор: република.мк

Коментирај