Сигмунд Фројд: Како да препознаете глупави луѓе?

0
322

Сигмунд Фројд, најпознатиот психијатар и таткото на модерната психоанализа, ни оставил многу генијални мудрости и безвременски изреки.

Меѓу нив е и лекцијата која секој треба да ја запамети, а тоа е како да препознаете глупави луѓе!

Легендарниот психијатер многу брзо и лесно ја откривал човековата глупост, а неговиот најдобар совет за препознавање глупави луѓе го срочил во само една реченица:

„Првиот знак за глупавост кај луѓето е потполно отсуство на срам.“

Па така кога ќе се најдете во ситуација да се срамите поради нечие туѓо однесување или изјава или се чудите на некои луди постапки – веднаш знаете со кого си имате работа

Коментирај