Селфи на земјата на кое не’ има сите

0
669

Членовите на посадата на „Аполо 17“ полетаа на 24 Декември 1972 година и ја направија првата целосна и заедничка фотографија на планетата Земја.

Кога Астронаутите ја напуштаат земјата тие не остават сите нас позади нив, тие всушност прават нешто неверојатно-прават наша заедничка слика.
Само неколку моменти откако ќе ја напуштат планетата, астронаутите ги вклучуваат камерите и ја набљудуваат земјата. Тие се наоѓаат на доволна оддалеченост и тајмингот е совршен за да можат да ја набљудуваат целата планета Земја. Всушност целата човечка нација се наоѓа на една фотографија.

“Кога во училиште учиме Географија, гледаме во картата на светот, на која се наоѓаат земјите и континентите одвоени со граници и бои. Додека оваа слика го прикажува целиот свет на едно место“, вели Џон Шварц, репортер на Њујорк Тајмс.

 

Коментирај