Секоја чест, батка: Ова се вика рушење на бариерите

0
127

Откако решил церебралната парализа која му била вроден хендикеп да не биде пречка во неговиот живот за да го издржува своето сиромашно семејство, ова момче финансиски ги издржува својата мајка и сестра со изведување точка во која подига десетина цигли со забите.

Секој ден 25-годишниот Ши Џунк на видео платформата ја изведува точката и добива по некоја пара од неговите 250.000 следбеници на социјалните мрежи.

Неговиот татко починал пред четири години, а тој со заработувачката од изведбите од околу 100 тина евра месечно ја прехранува мајка си и и плаќа школарина на помладата сестра.

Извор: taratur.mk

Коментирај