Седум закони за рамен стомак и цврсти стомачни мускули

0
769

Тука нема многу правила, потребна е само добра волја за да не се прават овие грешки

Здравиот и активен живот се рефлектира и на вашето тело, а доказ дека вие практикувате таков живот се цврсти и добро обликувани стомачни мускули.

Вежбите за стомачни мускули и слични вежби се најважниот предуслов за добро дефинирани стомачни. Покрај тоа, никогаш не треба да ги прекршите овие седум закони бидејќи во спротивно целиот ваш труд би бил залуден.

Jadenje-kniga

  1. Не смеете да јадете рафинирани јаглехидрати (леб, житарици…).
  2. Не смеете да седите по цел ден и малку да се движите.
  3. Не смеете да спиете помалку од потребното количество на сон
  4. Не смеете да дозволите да бидете под стрес. Потрудете се да го намалите и да ги елиминирате причините.
  5. Не смеете да јадете храна која содржи многу шеќер, а особено не онаа која содржи фруктоза.
  6. Не смеете да ја грицкате секоја намирница која ќе ви дојде при рака.
  7. Не смеете да консумирте високо калорични пијалаци.

Коментирај