Се најавува големо невреме: Овие работи тргнете ги од дворовите и терасите

0
958

Големо невреме проследено со град и ветер ја погоди Македонија.

Метеорологот Ѓорѓе Ѓуриќ кажал дека до крајот на неделава на Балканот ќе преовладува вакво време и треба да бидеме подготвени.

Еве што треба да направите пред невремето да стигне до вас, а на тој начин да ја намалите потенцијални штети.

-За сите предмети на терасите или дворовите за кои сметате дека може да ги однесе ветер и со тоа евентуално да повредат некој, добро прицврстете ги. Тоа особено се однесува на саксии со цвеќиња, кои многу лесно може да одлетаат. Поточно најголем број повреди и штети настануваат токму поради нив.

-Ако сте во автомобил, најдобро би било да го паркирате крај пат и да чекате невремето да помине.

-Избегнувајте било какво излегување на отворено, освен ако навистина морате. Најдобро е да останете таму каде што сте.

-Ако сте веќе на отворено избегнувајте паркови или дрвореди

Коментирај