СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успехот на реформите во трудот и социјалната политика

0
363

Ништо ново, ВМРО-ДПМНЕ ја почна годината со манипулации, идентично како што се однесува години наназад, реагираат од СДСМ на изјавата на Маја Славева од ВМРО-ДПМНЕ.

Министерката Царовска уредно и согласно законските прописи го има пријавено имот и имотот на нејзиното семејство.

Очигледно ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со успехот на реформите во областите на трудот и социјалната политика после децениското погрешно уништување  на системот од страна на режимот.

Додека парите на граѓаните ги трошеше на лажен барок, споменици и криминални тендери, ВМРО-ДПМНЕ 11 години го уништуваше системот за социјална заштита, и ги понижуваше најранливите категории граѓани.

За разлика од таквиот однос на ВМРО-ДПМНЕ, Владата предводена од СДСМ започна системска реформа којашто обезбедува социјална правда и трајно извлекува од сиромаштија.

Повеќе пари завршуваат кај граѓаните и поголема помош за секое семејство. Социјалната помош се зголемува за 300 отсто, се воведува гарантираната минимална помош, се олеснува пристапот до социјалниот надоместок на дополнителни 11 илјади домаќинства, за повеќе од 60.000 деца се воведува образовен и детски додаток, се реши проблемот со стечајните работници, се покачи минималната плата…

Наместо да измислува непостоечки, манипулативни теми за прес конференции киошто немаат никаква врска со реалноста ВРМО-ДПМНЕ нека соопшти некој предлог, идеја, визија во интерес на граѓаните, стоу во реакцијата на СДСМ.

Извор:lider.mk

Коментирај