СДСМ сака да избега од избори во април – се заканија дека ќе прават мнозинство без ДУИ за редовни избори

Генралниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски на Фејсбук напиша дека доколку во Собранието се продолжи со тактизирање и ако на кој било начин се оневозможи гласање на важните закони, а особено Законот за јавно обвинителство, Изборниот законик, Законот за одбрана, разрешувањето на Мизрахи, постои реална можност ние да направиме ново парламентарно мнозинство, а потоа и … Продолжи со читање СДСМ сака да избега од избори во април – се заканија дека ќе прават мнозинство без ДУИ за редовни избори