Сателитски снимки кои изгледаат како уметнички дела

0
547

Сите фанови на модерна уметност знаат дека уметничките дела можат понекогаш да изгледаат како едноставни квадрати, кругови или слични геометриски облици. Но, сте ги виделе ли некогаш нашите градови, планини, шуми, како изгледаат од перспектива на сателит?

Овие сателитски снимки на различни објекти се навистина импресивни и изгледаат како вистински уметнички дела.

satelitske-snimke-01satelitske-snimke-02satelitske-snimke-03satelitske-snimke-04satelitske-snimke-05satelitske-snimke-06satelitske-snimke-07satelitske-snimke-09satelitske-snimke-10satelitske-snimke-11satelitske-snimke-12satelitske-snimke-13satelitske-snimke-14satelitske-snimke-15satelitske-snimke-16satelitske-snimke-17

Извор: БлаБлаТВ

Коментирај