Самак: Честитки за Македонија во НАТО, „Преспанскиот геноциден договор“ е најкорисен за голема нужда

0
3628

Поранешниот министер за странски инвестиции Веле Самак кој има и американско државјанство со специфична честитка по повод влезот во НАТО.

Тој искрено го поздравува влезот во Алијансата но меѓу редови потенцира дека сега кога Македонија е членка Преспанскиот договор нема никаква реална употреба.

„Македонија во НАТО: честитки! Во НАТО имаме многу вистински пријатели на Македонија и Македонците. Вето е најмоќното оружје, и стабилноста е примарна. Никој не излегува од НАТО. При голема нужда во тоалет преспанскиот геноцидент документ ви е најкорисен”, пишува Самак на Твитер.

Коментирај