Русјаков: На ден кога ја славиме борбата со стариот фашизам водиме битка со модерниот нацифашизам и неговите геноцидни планови за нас

0
528

„Брее, клети Македонци, ама му се накачија на ова календаров…
2 август АСНОМ – грчки уплав
8 септември НЕЗАВИСНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА – меѓународната изопачена моќ има уплав
30 септември РЕФЕРЕНДУМ – северноцрпнат уплав и меѓународна паника
11 октомври АНТИФАШИСТИЧКО ВОСТАНИЕ – бугарски уплав

И сега Заев и Фрчко ќе мораат да прават уставни измени на времето и просторот
СРЕЌЕН ПРАЗНИК БРАЌА И СЕСТРИ АНТИФАШИСТИ

На ден кога ја славиме борбата со стариот фашизам водиме битка со модерниот нацифашизам и неговите геноцидни планови за нас
СМРТ НА ФАШИЗМОТ, СЛОБОДА НА МАКЕДОНИЈА“

Пишува: Режисерот Александар Русјаков на Фејсбук

Коментирај