Рубенс Муратовски: Дали сега Националист значи Македонец?

0
1251

Актерот Рубенс Муратовски не остана нем на вчерашната одлука на Владата придавката „македонска“ да се замени со „национална“ во името на 136 државни институции.

„Дали сега Националист значи Македонец?“, прашува Муратовски на својот профил на Твитер.

За истата тема уште два твита од него:

„Според имињата на националните институции еден заклучок е неизбежен. Националност = националец?“.

„Тој : Национална филхармонија.
Јас : А на која нација?
Тој : А бе ти не сакаш криминалците од ВМРО да лежат затвор?
Јас : ммакхкцкрквџдттрффгкѕкгкдкгхг да ти хгфффгвффтхдсљдгфње!“.

Rubens-Muratovski-Twitter-Makedonec-Nacionalist

ОМД: Нема повеќе „Македонска” – Сѐ им смета на оваа нелегална неуставна владина коалиција во Македонија

Претседател на РСМ, НБРСМ- институциите во Македонија добија нови називи: Ова е листата со новите имиња (ФОТО)

Коментирај