Рубенс Муратовски: Да бидеш Македонец е многу тешка одлука

0
429

Да бидеш Македонец е многу тешка одлука. Како да живееш на работ на амбисот. Да бидеш Македонец е „да учиш да опстануваш”. „Големите нации”, што тоа и да значи, ќе исчезнат пред нас. Бидејќи ние го вежбаме исчезнувањето многу долго време… – вака актерот Рубенс Муратовски ја коментира ситуацијата во државата, моменталната, таа од минатото, онаа пто не очекува…

Извор:република.мк

Коментирај