Росоклија: Македонија во мај 2018 – Државата не постои, нацијата ја бришат!

0
1261

МАКЕДОНИЈА ВО МАЈ 2018

Државата не постои, нацијата ја бришат.

Заев и тие околу него купуваат време (месеци), давајќи им на сите (коалициони партнери и соседни држави) сЕ што ќе побараат.

ДУИ се позиционира за поделба на територијата и за (одработен) статус на неговото лидерство во Голема Албанија.

МПЦ е веќе етаблирана како БПЦ и свештенството ќе ги задржи своите позиции во делот што ќе се припои кон Бугарија.

Амбасадорите под чии диктат се случува сево ова, ќе се пензионираат како милионери.

Историјата што во последните 100-тина години ја создававме како Македонци ќе стане фуснота во бугарската и албанската историја.

Не носат на кланица, а ние (мнозинството) очекуваме подобар живот.

Пишува: Горазд Росоклија на Фејсбук

Коментирај