Роднини на штипскиот градоначалник добиле тендери откако донирале за СДСМ

0
475

Државниот завод за ревизија деновиве ги објави наводите од ревизијата извршена врз финансиските извештаи на политичките партии за кампањата на локалните избори, кои лоцираат низа пропусти при користењето деловен простор, управувањето со донациите итн.

Но, проверките што ги изврши Фокус откриваат дека една од компаниите што донирала средства за кампањата на СДСМ е формирана непосредно пред изборите, додека две правни лица имаат исти сопственици.

Најголемите поединечни донатори за 2017 година, пак, поседуваат компанија која минатата година добила два тендери од јавно претпријатие под капата на нивни близок роднина.

Извор:kurir.mk

Коментирај