Родители, на децата давајте им бозел, цинк и аронија за заштита од короната – Треба да се изнесат и на чист воздух

0
374

Во екот на корона вирусот и децата стануваат жртви и лесно можат да се заразат. Иако тие не се во толкава опасност како возрасните, лекарите сепак имаат неколку совети како да ти третираат своите деца во однос на исхраната додека се во домашен карантин.

Тие советуваат децата да конзумираат доста овошје и зеленчук, како и суплементи од цинк, бозел и аронија. Секак, треба да се изнесат и на чист воздух барем еден час во денот.

Коментирај