Пристигна првиот диносаурус во скопската Зоолошка градина

0
346

Во ЗОО Скопје пристигна првиот од трите диносауруси, скулптури на уметникот Андреј Миневски, кои се изработени од рециклиран отпад, железо.

Андреј се приклучи во кампањата „Креирај и донирај”, а неговите уметнички дела посетителите во золошката ќе може да ги видат до јуни.

zoo

Извор:republika.mk

Коментирај