Придобивки од користењето на кокосово масло

0
299

Кокосовото масло не е добро само за готвење, тоа е и здравствен продукт кој може да се користи за хидратација на вашата кожа, да ги намали ефектите од предвременото стареење, или да ви помогне околу проблемите со вашите тироидни жлезди.
Ова се десет начини како правилно да го користите за да ги почувствувате неговите придобивки.

1.Конзумирајте дневно по 5 лажици за подобрена функција на тироидната жлезда.

kokos 2

2.Конзумирајте секој ден по неколку лажици за зајакнување на имунолошкиот систем.

kokos 3

3.Помага при инфекции на мочниот меур и слични симптоми.

kokos 5

4.Со секој оброк конзумирајте и по една лажица кокосово масло за да го подобри варењето на храната.

kokos 6

5.Неговото конзумирање помага за намалување или целосно исчезнување на мигрените.

kokos 8

6.Помага да се “испеглаат“ брчките и да се соберат порите.

kokos 9

7.Можете да го користите како природно млеко за сончање.

kokos 10

8.Помага при намалување и целосно излекување на хемороиди.

kokos 11

9.Додате кокосово масло во вашите супи за зголемена хранлива вредност.

kokos 1

10.Можете да го нанесете на рани предизвикани од убоди од пчели или други инскети, за да ја излекува раната.

Коментирај