Престанете да си ги правите овие работи на себеси! Бидете среќни!

0
1430

Секој одлучува што да прави со својот живот. Сепак, тоа не нè спречува да ги слушнеме советите на луѓето. Од нас зависи каков ќе биде нашиот живот. Ние сме тие кои одлучуваме што ќе направиме, на каде сме тргнале и што сакаме… Ако не сте среќни и сметате дека вашиот живот не ви носи радост време е да почнете да ги практикувате овие работи:

1. Престанете да трошите време со погрешни луѓе
2. Престанете да бегате од вашите проблеми
3. Престанете да се лажете самите себе, бидете реални
4. Престанете да ги ставате вашите потреби во позадина
5. Престанете да се обидувате да бидете друга личност
6. Оставете го минатото позади себе
7. Престанете да се плашите од грешките
8. Престанете да се обвинувате себеси за старите грешки
9. Престанете да се обидувате да ја купите среќата
10. Престанете да ја барате својата среќа во другите
11. Престанете со двоумење
12. Престанете да мислите дека не сте подготвени
13. Престанете со започнување на било какви односи со несоодветни луѓе
14. Престанете да бегате од нови врски само затоа што старите не ви
успеале
15. Престанете да се натпреварувате со сите други
16. Престанете да завидувате на туѓиот успех
17. Не се сожалувајте
18. Не гаете омраза во себеси
19. Престанете да им дозволувате на другите да ги дефинираат вашите критериуми
20. Престанете да трошите време за да се објасните
21. Престанете со правење на исти работи секој ден
22. Престанете да ја игнорирате убавината на малите моменти
23. Престанете да се обидувате да направите сé совршено
24. Престанете со работа кога ќе се изморите
25. Престанете да се однесувате како да е сé во ред ако не е во ред
26. Престанете да ги обвинувате другите за вашите сопствени проблеми
27. Престанете да се обидувате да бидете сè за секого
28. Престанете да се грижите за сè и сешто
29. Престанете да се фокусирате на работите што НЕ сакате да ви се случат
30. Престанете да бидете неблагодарни 

Коментирај