ВИДЕО: Премиера на швајцарскиот филм „Скиците на Лу“

0
494

Швајцарскиот филм „Скиците на Лу“ , во режија на швајцарската режисерка Лиза Балтер, со Лилиан Амуат и албанскиот актер од Косово, Дашмир Рустеми во главните улоги, премиерно ќе биде прикажан во петок, 3 февруари, во Кинотека на Македонија во Скопје, со почеток од 18 часот…

Премиерата ќе се одржи истовремено во Скопје, Тирана и Приштина. Филмот претставува нежна и суптилна приказна за генерацијата која се плаши од љубов.

Лу и Аро несакаат да прифатат дека се поврзани повеќе отколку што се спремни да си признаат, барајки ја слободата која ја негира нивната потреба од создавање семејство Филмот беше во селекција на минатогодишниот Филмски Фестивал во Цирих…

Една од двете главни улоги во филмот ја толкува Албанскиот актер од Косово, Дашмир Рустеми, на кого ова му втора ппозначајна улога во швјцарски филмови.

Филмот ќе се прикажува истовремено титлуван на македонски и албански јазик.

Извор: cooltura.mk

Коментирај