Позитивни вести: Леонардо ди Каприо основаше Фонд за храна за најпогодените семејства од кризата со корона вирусот

0
160

Популарниот актер Леонардо ди Каприо ги здружи силите со познатата компанија Епл и Форд фондацијата, со што беше основан Фондот за храна на САД, како одговор на пандемијата со корона вирусот.

Оваа организација има за цел да се фокусира на обезбедување храна на сиромашните семејства, како и оние кои се најпогодени од оваа ситуација. Фондацијата ја започнува својата работа со почетна донација од 12 милиони долари. Дополнителна поддршка беше понудена од Лејди Гага и Опра Винфри, а основачот на Амазон, Џеф Безос донираше 100 милиони долари.

Коментирај