ПОЗДРАВ ОД ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА: Viva Macedonia – Да живее Македонија! (ФОТО)

0
582

„Поздрав до сите Македонци во светот, каде и да сте, поздрав од нас од Пиринска Македонија“, порача денеска Македонецот Атанас Кирјаков од Пиринска Македонија, преку својот профил на Фејсбук.

Viva Macedonia (Да живее Македонија!)– напиша кратко Кирјаков.

Постот на Фејсбук е илустриран со фотографија на повеќе генерации облечени во црвена маичка со македонското шеснаесеткрако сонце, симболот од Кутлеш.

Atanas-Kirjakov-Pirinska-Makedonija

ВО 1957 ГОДИНА: Македонците во Пиринска Македонија се декларирале како Македонци!

Коментирај