Погледнете во која година започнува најдобриот секс

0
473

Годишниот извештај на една страна за спојување на парови покажува дека во интимните односи уживаат сами жени околу 66 години, и мажи кои не наполниле 64 години. 

Колку и да ви звучи чудно и неочекувано, ова истражување се базира на 5000 американски сингл поединци, а истражувањето заклучува дека се се темели на една работа, а тоа е кога ќе сфатите дека сексот не зависи само од физичкиот изглед.

„Моите клиенти на возраст од 20 и 30 години не уживаат во сексот само поради тоа ги ограниќува голема доза на самокритикување. Премногу се оптеретуваат со своето тело, односно што нивниот партнер миси за нив“ откри секс терапевката Ванеса Марин.

Иако со текот на годините нашите тела се менуваат, тоа не значи дека сексот станува понепривлечен, туку токму спротивното. Покрај проблемите кои можат да се појават, како еректилна дисфункција или недостаток на влажност, тоа не значи дека сексот не може да биде двојно подобар.

„Кога нам пенетрацијата повеќе не ни е цел во сексот, стануваме покреативни у во потрака за задоволство“ изјави секс терапевката Келст Хиршман.

Ова е само уште една причина зошто сексот после 50-тата година е многу подобар отколу од пред тоа, бидејќи не само што сме под помал притисок, туку нашите очекувања не се толку изразени и можеме повеќе да се опуштиме.

Извор: ЗадАголот

Коментирај