Подарок пенкала во различна боја за Заев, за да не се збуни кога ќе потпишува како премиер и министер

0
166

Никола Мицевски, координатор на пратеничката група на ВМРО – ДПМНЕ, на пултот на спикерот Талат Џафери му остави на премиерот Зоран Заев неколку пенкала во различна боја со цел, како што рече Мицевски, Заев да не се збуни кога ќе потпишува документи како премиер и министер за финансии.

Во владата останаа клучните министри за тендери и скандали. Зошто не беше сменет Оливер Спасовски, чија работа е проследена со нерешени убистван и насилства, неовластено прислушување… Зошто не е сменет Кочо Анѓушев, кој е одговорен за катастрофалната економија. Зошто не е сменета Радмила Шеќеринска, со оглед дека во одбраната има сомнителни набавки, а војниците носат искинати униформи и чизми? запраша Мицевски.

Извор:Република.мк

Коментирај