Почнува постапка за одземање на мандатот на Груевски

0
309

Претседателот на Собранието, Талат Џафери пратил допис до Комисијата за мандатно-имунитетни прашања во кое ја известил комисијата дека пратеникот Никола Груевски неоправдано бил отсутен од седница на Собрание повеќе од шест месеци.

Од Собранието известуваат дека почнува постапка за одземање на мандатот на пратеникот Никола Груевски.

Извор:лидер.мк

Коментирај