Пирана во Охридско езеро?

0
759

На социјалните мрежи денеска се појавија фотографии од необична риба која била фатена попладнево во Охридското Езеро. По изгледот најверојатно се работи за некој вид на Пирана.

Исто така пред неколку години Пирана била пронајдена и во Дојранското езеро.

Во Дојранско Езеро е пронајдена црвено-стомачна пирана и за тоа нема дилеми, посочи тогаш проф. д-р Васил Костов од Институтот за сточарство, во интервју за емисијата „Рибарска вистина“.

Коментирај