Петров за Шкариќ: Кога „науката“ станува корисен идиот за потребите на марионетската влада

0
529

„КОГА „НАУКАТА” СТАНУВА КОРИСЕН ИДИОТ НА ПОЛИТИКАТА

Го ценев Проф. д-р Светомир Шкариќ за експерт по уставно право.

Но, неговиот предлог за суспензија на претседателското вето на указот за прогласување на Законот за ратификација на Спогодбата Димитров-Коѕиас (која е во спротивност со домашното и со меѓународното право), со уставен амандман со кој Спогодбата Димитров-Коѕиас ќе стане составен дел од Уставот, наведува на заклучокот дека уставниот експерт станал корисен идиот за потребите на марионетската влада која изврши најтешко кривично дело велепредавство на нацијата и државата!

Арам да ти е и докторатот и професурата Светомире, срам си за науката и нацијата.

Колонистичикот ген, за жал, се’ уште вирее! Македонија го оттргна јаремот на „Јужна Србија”, ќе го надмине и товарот на „Западна Бугарија” и грчка „Северна Македонија”!

А Заев, Заев е со поминат рок на употреба и не му бега рециклажа во Дризла.“

Пишува: Тодор Петров на Фејсбук

Коментирај