Панчевски: По изборите, на сите освен на „ЕСДЕЕС“, нудам бесплатна експертска студија – модел за реформа на Правосудство и обвинителството

0
3514

Од експертски аспект после изборите на 12 април и нудам на новата власт која и да е, освен “ЕСДЕЕС”, бесплатно (ниту надомест, ниту функција, ниту било каква друга корист) експертска студија – модел за реформа на Правосудство вклучително и обвинителството (Судски совет и Совет на Јавни обвинители) за 10 работни денови од формирање на Владата!

Моделот е добро проверен и применет од ЕСДЕЕС вклучува и персонално реекипирање и санација со рестартирање на целиот правосуден систем како здрава подлога за понатамошни реформи кои би завршиле во рок од 100 дена Влада!

Поздрав и поддршка на сите кои се за право и правда во Македонија, постов е поттикнат од поднесената кривична пријава против републичкиот обвинител Љубомир Јовески од страна на Здружението на граѓани за почитување на прописите од Битола мал чекор за правдата, но голем за Македонија!

Фејсбук објава на Поранешниот претседател на Основниот суд Скопје 1, Владимир Панчевски

Коментирај