Палевски: Душманскиот проект за промена на името е добро испланиран, за наша среќа изведувачите се тапа

0
819

#ПРОМЕНА ИМЕ

Во моментов, состојбата е следна. Проектот душмански мора да се признае е детален, добро испланиран. Тоа е “доброто”, а за наша среќа, изведувачите се тапа, без перформанси, авторитет, без кредибилитет, таквиот проект да го реализираат ефикасно.

Имено, на едната СТРАНА е Заеб, ХомоДимитров, куп цијаши сокриени, а на Другата СТРАНА, се Ципрас, Коѕијас и пак истите цијаши. Нивната бочна логистика се Борисов и Рамаа, политичари кои имаат контракти со ЦИА, а СОРОС и УСАид се благајните кои ги контролираат повеќето од медиумите. Шиптарите се само галамџии и декор, ништо повеќе, задолжени за навредување на жртвата, на Македонскиот народ.

Проблемов на баксузиве, на нашиве душмани е ГРЧКАТА опозиција, а воедно и Македонскиов народ како отпор од нашата страна од оваа страна. Кај нас нема опозиција, во овој проблем конструктивна е. Каде е проблемот, зошто се плимпа, зошто баксузиве чекаат на крајот на Мај, евентуално на сред фудбалски натпревар од светско првенство да сменат УСТАВ, да не избришат, плимпањето е заради претходно дигнатите до небо ГРЧКИ барања, кои не значат само промена на УСТАВ. Грците бараат и реализација на тие барања, затоа што договорот меѓународен на кој се надеваат баксузиве од НАТО збирштинава, деќа ќе им заврши работа за НАТО киднапирање, не е доволен за задоволување на ГРЧКАТА опозиција.

#Заеб случајно го откри најголемиот проблем, а тоа е политичката кариера, ама не неговата, таа е веќе завршена си знае тој, Берн пензија, кариерата на ЦИПРАС и политичката иднина на СИРИЗА се вага и преиспитува, колку вреди колку врши работа. Имено, само доколку ЦИПРАС ја издаде, ГРЧКАТА опозиција и интереси, нас ќе не прекрстат, во НАТО ќе не киднапираат, што според мене е скоро невозможна мисија.

Најважно е што ЦИПРАС се досетил, па за решение на имево бара бришење на 100 миљарди Грчки надворешен долг кон Лондон и Парис, бара кеш за својата покрадена Грција. Тоа е ноќната мора на НАТО, на глобалистите, тоа е крајот на кариерата на СОРОС, на глобалистиве по европа сокриени како глувци, тоа е трикот што Фрч, Мрч, Трич и остала боранија, последни го дознаа #КОГАќеСеПоздравишСоГркИзбројСиГиПрстите

Пишува: Љупчо Палевски

Коментирај