„Овие не можат да исчистат тоа што претходните изградија“- надлежните потфрлија, граѓаните со замерки за неажурноста на службите (ФОТО)

0
317

Граѓаните се незадоволни од реакцијата на градските служби, но и тоа како институциите се справуваат со снегот на останатите патишта низ државата, кои поради снежните наноси се неисчистени и на дел од нив сообраќајот се одвива во екстремни услови.

Поради снегот денеска во Скопје повеќе градски и приградски автобуски линии се скратени. Не сообраќа автобусот до Нерези (Македонско село) и приградските линии 64, 80, 80а и 180.

Да се потсетиме на 90-ти малку…
Само Илинденска делумно чиста друго све непипнато. 5 сообраќајки за 7 километри.
Битно 50- ка стои у ГТЦ.
Видете и диџејот да не го забораиле таму… somiti napravya… pic.twitter.com/nPMpNeGejR

Партизанска кал/снег 15 сантиметри. Сервисни улици = Антарктик.
Шиљо цела сол со текила ја мавнал…

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Да се потсетиме на 90-ти малку…
Само Илинденска делумно чиста друго све непипнато. 5 сообраќајки за 7 километри.
Битно 50- ка стои у ГТЦ.
Видете и диџејот да не го забораиле таму… somiti napravya…

 

Коментирај