Ова е листата на најлоши музички албуми во 21. век – Во неа се Џенифер Лопез и Џастин Тимберлејк

0
326

Секоја година еден албум посебно го привлекува вниманието на музичките критичари, по што многу брзо ја понесува титулата – Најлош албум на годината.

Интернет страницата „Метакритик“ направи листа на најлоши музички албуми за секоја година, почнувајќи од 2000-та досега.

На листата, која е направена врз основа на оценката на критичари и публиката, се наоѓаат албуми на многу популарни музичари.

2000: Енија – „А Day Without Rain“
Оценка на критичарите: 41/100
Оценка на публиката: 8,5/10

2001: Ран ДМЦ – „Crown Royal“
Оценка на критичарите: 43/100
Оценка на публиката: 4,3/10

2002: Фил Колинс – „Теstify“
Оценка на критичарите: 34/100
Оценка на публиката: 6,3/10

2003: Лимп Бизкит – „Results May Vary“
Оценка на критичарите: 33/100
Оценка на публиката: 4,1/10

2004: Дирти Вегас – „Оne”
Оценка на критичарите: 35/100
Оценка на публиката: 2,1/10

2005: Аланис Морисет – „Јagged Little Pill Acoustic“
Оценка на критичарите: 40/100
Оценка на публиката: 6/10

2006: Кевин Федерлајн – „Playing With Fire“
Оценка на критичарите: 15/100
Оценка на публиката: 2,2/10

2007: Стуџис – „Тhе Wierdness“
Оценка на критичарите: 44/100
Оценка на публиката: 5,7/10

2008: Луј XIV – „Slick Dogs and Ponies“
Оценка на критичарите: 37/100
Оценка на публиката: 5,9/10

2009: Крис Браун – „Graffiti“
Оценка на критичарите: 39/100
Оценка на публиката: 5,1/10

2010: Лил Вејн – „Rebirth“
Оценка на критичарите: 37/100
Оценка на публиката: 3/10

2011: Вива Брадер – „Famous First Words“
Оценка на критичарите: 34/100
Оценка на публиката: 2,7/10

2012: Крис Браун – „Fortune“
Оценка на критичарите: 38/100
Оценка на публиката: 3,4/10

2013: Мегадет – „Super Collider“
Оценка на критичарите: 41/100
Оценка на публиката: 5,5/10

2014: Џенифер Лопез – „А.К.А“
Оценка на критичарите: 44/100
Оценка на публиката: 5,4/10

2015: Мет и Ким – „New Glow“
Оценка на критичарите: 52/100
Оценка на публиката: 5,1/10

2016: Чарли Пут – „Nine Track Мind“
Оценка на критичарите: 37/100
Оценка на публиката: 4,4/10

2017: Чејнсмокерс – „Меmоriеs: Dо Not Оpen“
Оценка на критичарите: 43/100
Оценка на публиката: 1,8/10

2018: Џастин Тимберлејк – „Man of the Woods”
Оценка на критичарите: 55/100
Оценка на публиката: 5,5/10.

Коментирај