Отец Пимен за Мукоски во Рим: Не би патувал во авион со човек кој отвора врати

0
536

Европскиот Владика Пимен, речиси секоја година е дел од делегацијата на аудиенција кај Папата, по повод чествувањето на Свети Кирил и Методиј. Оваа година тоа не беше случај, а Владиката даде интересно објаснување преку Фејсбук статус, осврнувајќи се на Крсто Мукоски кој е дел од делегацијата.

Кога ме прашувате зошто оваа година не бев во делегацијата за Рим и Ватикан, запрашајте се искрено дали вие би патувале во ист авион со човек кој може да отвари врата.”

IMG_20190525_234748_242

Коментирај