Отец Ивица Тодоров со споредба меѓу францускиот и македонскиот народ: ИМА ЛИ ШАНСА ДА СЕ ПРОМЕНИМЕ?

0
474

ФРАНЦУСКИОТ НАРОД протестираше против покачени такси, даноци, но и против последиците на либералистичкиот модел на владеење и режимот на Макрон…протестите веќе даваат резултати….

МАКЕДОНСКИОТ НАРОД се соочува со можноста да му биде променето историското име, да му биде променет идентитетот, да биде сведен на аморфна граѓанска маса во рамките на експериментална територија под работно име „Северна Македонија“… му наметнуваат антиуставен и нелогичен закон за двојазичност на целата територија кој е прескап за воведување и одржување… во исто време се соочува и со огромен пад на економијата, зголемување на даноци, цени… корупцијата во политичките кругови си продолжува по старо, нема правна држава, нема праведност… има МНОГУ лаги и манипулации… истиот либералистички модел на владеење препознатлив кај актуелната влада прави кампања со народни пари за подршка на парверзната LGBTIQ идеологија и урнисување на традиционалните и здрави брачни и семејни вредности И ШТО… нема протести… има само моментални изблици на незадоволство и болка од по свесни и храбри поединци И ТОЛКУ…..

ПРАШАЊЕ до македонскиот народ, односно, до сите поединци кои во овој историски момент го сочинуваат македонскиот народ – ЗОШТО СМЕ такви, какви што сме, млитави, слаби, уплашени, пресметливи……. ЗОШТО?
ИМА ЛИ ШАНСА ДА СЕ ПРОМЕНИМЕ?

https://www.facebook.com/VICENewsTonight/videos/788883354787490/

Пишува: Презвитер Ивица Тодоров на Фејсбук

Коментирај