Отец Ивица Тодоров: МАКЕДОНСКА РЕВОЛУЦИЈА ВО ТЕК…

0
418

МАКЕДОНСКА РЕВОЛУЦИЈА ВО ТЕК… МАКЕДОНСКА е таа, со векови научена да биде невидлива, исто како ветрот, невидлив е тој ама дрва корне и камен крши!

МАКЕДОНСКА тивка, како вода мирна, ама СИЛНА РЕВОЛУЦИЈА во тек и тоа без видлива организација, без некаков центар, без партии, без странски амбасади, фондации, невладини…..само со молитва, срце, храброст, осет за род и единство, визија, вистина, интелект и мудрост!

ИЗВИРА таа и ДЕЛУВА во совеста сочувана на оние што достоинствени МАКЕДОНЦИ, но пред се одважни луѓе се! Така било, така е, така и ќе биде!

Придружи се! БИДИ ЧОВЕК, БИДИ МАКЕДОНЕЦ/ МАКЕДОНКА, имај срце, биди храбар, кажи ја вистината, плукни на лагата и ПОНИЖУВАЊЕТО, само тоа е потребно за ПОБЕДА! Да, ПОБЕДА, тоа му е потребно на овој омаловажуван НАРОД МАКЕДОНСКИ!!!

Никогаш северна – САМО МАКЕДОНИЈА! НИКОГАШ ПОВЕЌЕ ОЛОШ НА ВЛАСТ! ДОАЃА времето на доблесните, мудри, способни и одговорни Македонци – во нив е спасот и благословот!!!

МНОГУ ЧЕСТО ЗАБОРАВАМЕ НА ФИЛИП ВТОРИ МАКЕДОНСКИ, а од него може многу да научиме како повторно да ја воздигнеме Македонија, но и да не ги повторуваме истите грешки!

ФИЛИП ВТОРИ МАКЕДОНСКИ бил патриот и суверенист, за разлика од неговиот син, Александар Трети Глобалистички кој бил зачетник на глобалистичката идеа која била причина историското изгрејсонце на македонската цивилизација да трае кратко, а потоа неговиот народ, а и сета македонска територија да биде ослабната и како таква со векови да биде под ропство и понижување!

Затоа, почит за ФИЛИП ВТОРИ МАКЕДОНСКИ!

Пишува: Презвитер Ивица Тодоров во Фејсбук групата МПСД (Македонско патриотско суверенистичко движење)

Коментирај