Осоговски манастир – документарен филм

0
647

Свети Јоаким Осоговски или Осоговски манастир — манастир на околу 3 км североисточно од Крива Паланка, во прегратките на дабовата шума на Осоговските Планини, посветен е на пустиножителот и чудотворец Свети Јоаким Осоговски.

Коментирај