Оралниот секс е опасен за мажите!

0
1393

Американските научници откриле дека оралниот секс за мажите е смртоносно опасен. Не верувате ли? Прочитајте го експериментот објавен во списанието Annals of Oncology. Ова издание е  од Европско здружение за медицинска онкологија.
Студијата се базира на 13.089 мажи на возраст помеѓу 20 и 69 години. Се испоставило дека бројот на партнерките на кои мажот им прави орален секс е апсолутно зависен од HPV 16 вирусот.
„ХПВ инфекцијата се јавува преку сексуален контакт преку орален, вагинален или анален секс. Присуството на мали рани на кожата или слузта го олеснува
влезот на вирусот. Докажано е дека заразувањето е можно и само за време на
љубовната игра“.
Според студијата, пушачите кои прават орална љубов се најосетливи. Интересно е што ова  кај жените пушачи не е проблем, но мажите пушачи, кои сакаат да ја задоволат партнерката ризикот е исклучително висок за да се заразат со ХПВ 16.
Значи, одберете. Или цигари или орална љубов.

Коментирај