Оперативниот план за вработување ќе овозможи 10.000 нови работни места

0
852

„Ова е веќе 11-ти оперативен план, и со тоа можеме да кажеме дека созреавме како Агенција и држава во креирање на активни мерки и политики“, изјави за ТВ Нова Влатко Поповски, директор на Агенцијата за вработување.

Тој истакна дека веќе одат со сигурност во некои мерки за коишто знаат дека ќе предизвикаат нови работни места.

„Само во 2016 години оперативниот план и програми донесе околу 8,400 работни места,што тука не влегуваат работните места од Македонија вработува 1 и Македонија вработува 2“, посочи Поповски.

Во продолжение погледнете го целосното интервју за ТВ Нова:

Извор: Курир

Коментирај