ОМД: Нема повеќе „Македонска” – Сѐ им смета на оваа нелегална неуставна владина коалиција во Македонија

0
774

Откако денеска Владата ги задолжи сите државни, јавни и институциите финансирани од Буџетот на државата да извршат промена на своите имиња / називи во однос на новонаметнатото име на државата, што предизвика револт во македонската јавност, но и кај македонската дијаспора, по што меѓународната организација Обединета Македонска Дијаспора (United Macedonian Diaspora) преку официјалниот Фејсбук профил изрази револт кон овие наметнати промени и го напиша следново:

„Нема повеќе “Македонска” – се им смета на оваа нелегална неуставна владина коалиција во #Македонија. #СекогашМакедонија#НикогашСеверна

Сите донесени промени:

Lista_na_institucii_so_nov_naziv-1 Lista_na_institucii_so_nov_naziv-2 Lista_na_institucii_so_nov_naziv-3 Lista_na_institucii_so_nov_naziv-4 Lista_na_institucii_so_nov_naziv-5 Lista_na_institucii_so_nov_naziv-6 Lista_na_institucii_so_nov_naziv-7 Lista_na_institucii_so_nov_naziv-8 Lista_na_institucii_so_nov_naziv-9

Претседател на РСМ, НБРСМ- институциите во Македонија добија нови називи: Ова е листата со новите имиња (ФОТО)

Коментирај