Окото во Осоговскиот манастир

0
869

Во убавиот осоговски манастир забележителни се фреските во галеријата, но и во самите храмови во комплексот, а забележителни се и повеќе мистични симболи, кои се среќаваат често во црквите градени од мајсторот на мајсторите – Андреја Дамјанов.

фото – www.loza.mk

Повеќе за Осоговски манастир (клик)

Македонските цркви на ЈАВНО (клик)

Коментирај