Официјално: Решението објавено во службен весник – референдумот пропадна

0
451

Во завчерашниот број на “Службен весник на РМ” бр.186 објавен е извештај за конечните резултати од гласањето на Референдумот на државно ниво одржан на 30 септември 2018 година.

Во објавата во Службен весник стои дека согласно конечните резултати од гласањето на Референдумот 2018, одлуката не е усвоена бидејќи не гласале повеќе од половината од вкупниот број граѓани запишани во Избирачкиот список.

sluzben-vesnik-referendum-360x480

Извор:kurir.mk

Коментирај