Одлична вест за сите корисници на Твитер

0
622

Од Твитер минатата година најавија промени кои на корисниците, во некој случај ќе им овозможат зголемување на бројот на букви. Не станува збор за зголемување на бројот на карактери, кои можат да се пишуваат во еден твит, тие и понтаму остануваат 140, туку се работи за промената во сметање на знаците.

Според последните најави од Твитер во 140 знаци нема да се сметаат содржините како фотографии и видео снимки, како ни корисничките имиња.

Коментирај